Schrijfcursussen

Schrijftijd

Focus op de schrijver in jou

Schrijftijd is geen cursus en geen coaching, het is het allebei. Om de drie weken vaste prik, neem je twee uur vrij om te (beginnen met) schrijven. Je schrijfvoornemens zetten we om in schrijfactie. Schrijftijd is een duw in de rug. Je krijgt schrijftechnieken die je direct kunt toepassen en/of later kan verwerken in een bestaande tekst. Jouw schrijfwerk staat centraal. Je krijgt inzicht in je schrijfblokkades en handvatten om de stroom op gang te brengen en te houden. Het doet er niet toe wat je schrijft; in Schrijftijd gaat het om jouw schrijverschap, om jouw liefde voor het schrijven.

 

7, 28 februari,  21 maart  en 4 april 2023

 

van 19.00 - 21.00  uur

Online

€140

Opinierend schrijven

Dat bedoel ik!

Wat hebben columns, blogs of een essays met elkaar gemeen? Je kunt er een mening of passie in kwijt. Of je nu opiniërend schrijft voor je werk of voor het plezier, met deze dagcursus leer je de basis van deze genres kennen. Hoe zorg je ervoor dat jouw tekst lekker is om te lezen? Hoe trek je de aandacht van de lezer en hoe houd je die vast? Je oefent met schrijftechnieken en krijgt verschillende invalshoeken aangereikt om je onderwerp op een uitdagende manier te verwoorden.

 

29 april 2023

 

van 10.00 - 16.00 uur

Hartje Utrecht stad

€75

Schrijfreis aan zee

Schrijf aan de vloedlijn onder razende wolken

Deze driedaagse gaat over jouw schrijverschap: Wat voor schrijver ben jij? Wat wil je met een tekst?
Door verschillende oefeningen ontdek je je persoonlijke thema’s en ingangen. Je wordt je bewust van je schrijfgewoontes en vindt manieren om je schrijfproces in beweging te houden. 
Schrijven is onderzoeken en spelen tegelijk. De schrijfsessies zijn zowel binnen als aan de vloedlijn, in de duinen, onder razende wolken.

 

23,24 en 25 juni 2023

vanaf 10.00 uur

Wijk aan zee

€395